Hierakier i (farma)industrien – hvilket trin står du på?

Hierakier møder man alle steder. Inden for hjemmets fire vægge, i vuggestuen, i skolen, gennem uddannelsen og generelt i samfundet. Vi har allesammen vores plads (lillesøster/underordnet/socialgruppe 3/ufaglært/mentor/specialist). Og der der er selvsagt prestige i at være så højt oppe som muligt.

Dette foredrag tager udgangspunkt i de hierakier, der knytter sig til medicinalindustrien (- men kan nemt oversættes til andre brancher). Foredraget er baseret på en kombination af erfaringer (15 år i medicinalindustrien) og fordomme (indbygget i fordragsholderen) – og skal ikke opfattes som  sandheden, men som en underholdende oplæg, der forhåbentlig kan sætte tankerne i gang.

To typer hierakier vil blive præsenteret i foredraget: Det inter-relationelle hieraki mellem forskellige institutioner i medicinalindustrien – og det intra-relationelle hieraki indenfor den enkelte virksomhed, som er meget mere komplekst end man skulle tro, når man ser organisationsdiagrammerne!

Følgende emner vil blive diskuteret: Hvor ligger en akademisk medarbejder hos en kopiproducent på rangstien i forhold til en seniortekniker hos en originalproducent? Kan en forsker sagtens køre virksomheden alene -uden de andre uduelige fjolser? Er folk der arbejder inden for kvalitet onde mennesker, der nyder at besværliggøre arbejdet for alle andre? Ved CEO’er noget som helst om, hvad der faktisk foregår i firmaet?