Forbudte sandheder

Frisind. Det er dét, vi står for, her i Danmark…… eller hvad? Kulturen har ændret sig, og selvom vi hylder ytringsfriheden, er der mange ting, man ikke må sige offentligt. Måske ryger man ikke direkte i fængsel, men den offentlige udskamning, hvis man mener ”det forkerte” kan være mindst lige så brutal som en fængselsdom.

I dette foredrag vil jeg tale om alt det, man ikke må tale om. For kun hvis vi tør diskutere alt åbent, kan vi bevare frisindet. Er det f.eks. rigtigt at hvide mennesker er klogere end sorte – og at mænd er klogere end kvinder? Er kvinderne i #metoo kampagnen selv ude om de påstående seksuelle overgreb? Er folk, der baserer deres liv på religiøse skrifter lidt dumme? Håbet er, at emnerne åbner for en respektfuld diskussion af, om hvorfor nogle synspunkter er ”rigtige”, selvom der måske er videnskabelige data der underbygger ”det forkerte”. Er Danmark er blevet sociofascistisk, så vi kun tolererer holdninger, som samfundet har besluttet er korrekte – eller kan vi stadig tåle, at der er individer, der udfordrer normerne?

I oplægget vil diverse umoralske sandheder blive præsenteret, og målet er at diskutere, hvorfor disse emner er tabu – hvorfor kan vi ikke altid tåle sandheden?