IS THERE ANYBODY OUT THERE?

Da jeg var barn, brugte jeg gerne mine aftener på at kigge efter UFO’er. Det var faktisk ikke sjældent, at jeg så én af slagsen (… altså indtil min far ødelagde det hele, ved at mene, at det vist bare var et fly eller et stjerneskud!) Men for mig er tanken om intelligent liv derude, både dengang og nu, SÅ fascinerende.

Med den seneste UFO-høring i USA, er emnet blevet meget aktuelt igen. Kan det virkelig passe, at vi har haft besøg?

For ikke længe siden hørte jeg en rumforsker forklare, at det vil være umuligt at forestille sig intelligent liv i rummet, der skulle finde frem til vores lille jord. Bl.a. den afstand, der er til næste jordagtige planet, ville gøre det tidsmæssigt urealistisk, medmindre ”de” havde helt andre måder at rejse på. F.eks. gennem sorte huller.

Men hvad nu HVIS? … at der faktisk er nogen i universet, som har os under opsyn. Måske er der intelligent liv, der langt overgår det, vi kender. Nogen, der kan rejse gennem sorte huller og tidslommer, og som synes, der er utrolig sjovt at observere os mennesker, der går rundt hernede og laver mærkelige ting. Måske har de indsigter i de sammenhænge, der endnu er uforståelige for os mennesker? Det er på samme tid fascinerende og skræmmende, hvis en ”overlegen art” eksisterer.

I høringen snakker de om ”en trussel”. Det har jeg dog svært ved at forestille mig – for hvis de findes, og er så teknologisk overlegne, ville de nok for længst have gjort os ondt, hvis det var deres intention (der er meget større grund til at være bange for Putin!). Men det sætter virkelig livet i perspektiv. En viden om intelligent liv, der overvåger os, vil måske medvirke til, at vi får løftet vores jordiske samtaler lidt – og det kunne vi godt have brug for engang i mellem? Måske er det på tide, at vi sætter lidt mere gang i dansk rumforskning?  

Hvad tænker I – er det realistisk, at der er menneskeagtigt liv derude? P.S. Billedet er hvad min fantasi rækker til, når jeg skal forestille mig en alien.