Hvem er Karin?

Jeg har 50 års livserfaring, med successer og fiaskoer – både på det personlige plan og i arbejdslivet. Er formet af uddannelse, et utal af spændende samtaler og livsklog litteratur. Er gift og har i alt 4 børn (dine, mine og vores), som alle er blevet næsten voksne. Jeg opfatter mig selv som meget rationel, tillidsfuld og har en stor omsorg for andre.

Jeg er en følsom nørd og en livlig debattør, der er “bevidst fordomsfuld”, men samtidig åben og meget interesseret i at forstå “hvorfor”. Jeg hader desuden regler, der ikke giver mening!

I disse dage er jeg folketingskandidat for Moderaterne i Østjylland. Jeg har en drøm at komme ind i politik, så jeg kan være med til at forbedre alt det, jeg ikke synes fungerer optimalt. Min hjemmeside er opstået længe inden, jeg gik ind i politik, så den indeholder tanker fra år tilbage – og en del om mit personlige liv.

“Karin-typer”

Ifølge jobindex.dk’s persontypetester er jeg desuden en ENTP: ENTP-typer er ofte entusiastiske, udadvendte og idérige personer, der interesserer sig for mange forskellige ting og holder af at debattere. Deres talent ligger ofte i at udvikle og opbygge idégrundlaget for nyskabende projekter, som de får sat i gang. De er ofte meget uafhængige personer, der kan lide at finde nye måder at anvende teorier på, så de kan effektivisere de eksisterende processer i organisationen eller produktionen. De ser ikke problemer, men kun muligheder for udvikling….. lige i øjet – kunne ikke have sagt det bedre. Jeg håber at disse egenskaber vil komme mig til gode i mit politiske liv.

Lidt mere om mig

Professionelt har jeg haft en lang karriere i det private erhvervsliv. Jeg er uddannet kemiker og har i de sidste 6 år arbejdet som selvstændig konsulent i medicinalindustrien. Mine primære kunder er biotech-opstartsfirmaer. Jeg bliver gang på gang imponeret over mennesker, der har viet både 10 og 20 år af deres liv til at få deres opfindelse på markedet –  selvom de næsten ingen indkomst har, og ofte har investeret hele deres formue. Jeg ønsker mig et samfund med endnu flere ildsjæle. Vi skal gøre det så let som muligt for idémagere at kaste sig ud i drømmen.

Psykiatrien ligger mit hjerte ekstra nær, da jeg i mange tilfælde har haft psykisk sygdom tæt inde på livet. Det gælder både den nærmeste familie, men også gennem mangeårigt frivilligt arbejde med psykisk sårbare. Desværre er den offentlige psykiatri stærkt presset, på trods af engagerede og superdygtige ansatte, og de må afvise meget syge patienter. Sådan må det bare ikke være! Derfor er en af mine absolutte hjertesager er at løfte psykiatrien – og samtidig medvirke til, at behovet for psykiatri bliver mindre. Vi skal forandre de samfundsindretninger, der medvirker til at gøre børn og unge syge, og sikre, at alle kan få hurtig hjælp, når de rammes af psykisk sygdom.

Jeg har arbejdet indenfor et højtreguleret område: Medicinalindustrien. Derfor er jeg opflasket med regler, men også med en stærkt kritisk tilgang til disse: Alle regler SKAL give mening i forhold til et overordnet formål. Det ville være skønt, hvis det samme var tilfældet i det offentlige regelsæt. Som det er nu, er systemet for dyrt, og mange steder stærkt overreguleret.  Derfor er en anden af mine mærkesager at få tilliden tilbage til faggrupperne (skolelærerne, lægerne, universitetslektorerne mm), da de bedst ved, hvor problemerne er og hvordan de løses. Derigennem skal der ske en meget gennemgribende udrensning i reglerne, der gerne skal medføre, at faggrupperne igen kan fokusere på deres kerneområder.    

Desuden brænder jeg for at skabe en grønnere klode. Jeg har selv meget at lære, bl.a. at sætte klodens behov over mit personlige behov for rejser (som generelt har været stort, da jeg elsker at se fjerne egne af verden). Selvom vi kan gøre meget selv, ved jeg dog også, at de store ryk skal tages gennem samarbejde på globalt plan. Vi udgør i Danmark trods alt kun 0.1% af jordens befokning. Vi skal støtte nye grønne initiativer, vi skal lytte til eksperterne og vi skal tænke nyt. Og hver gang vi har nået et mål, skal vi dele det med resten af verden, så de kan lade sig inspirere.

Andre fakta: Har frivilligt arbejde i Humanistisk Samfund som begravelsesleder. Her der bistår jeg folk, der ikke er tilknyttet et trossamfund, med begravelsesceremonien, da jeg mener, at vi alle fortjener en ceremoni, der afspejler vores liv. Jeg elsker at læse, og er moderat dårlig til de fleste sportsgrene, selvom jeg prøver at holde mig i form.