Os, der bare ikke kan slappe af!!!

Jeg holder ferie, og i dag skal jeg bare nyde dagen, helt alene. Bare slappe af. Sådan rigtig slappe af – noget med kaffe og avis i sofaen. Måske en kort gåtur til bageren, og så hjem og se en serie på Netflix – for jeg trænger i den grad til at være helt fri for pligter.

Sådan var min tanke ihvertfald, da jeg gik i seng i går aftes – men da vækkeuret så ringede (ja, naturligvis ringede det, for jeg skal jo have noget ud af dagen!) kunne jeg mærke den store rastløshed. En hel dag, uden reelle gøremål og tjeklister – det kan jeg jo slet ikke!!!! Heldigvis var der lige lidt legetøjsrod, jeg kunne kaste mig over (tjek) og en stue, der godt lige kunne klare en oprydning (tjek), nogle dyr, der skulle fodres (tjek).

Inden klokken er blevet 9 er min indre uro så stor, at jeg har forkastet idéen om at sidde på sofaen og læse avis til fordel for en af følgende idéer: Male væggen bag fjernsynet orange (den har været hvid alt for længe), bygge en varm kasse til Kalle-kanin (selvfølgelig kan jeg bygge sådan en – har lige fået min helt egen sav og to pakker søm), begynde at skrive en bog (der er ikke bøger nok derude – og slet ikke bøger nok, skrevet af mig), gå i svømmehallen (motion er sundt), surfe efter rejser på nettet (længe siden vi har været afsted), prøve at ringe til nogle venner, for at tjekke, om de også holder fri. Valget er så til sidst faldet på at starte med at skrive denne blog (jeg kan jo nok nå alt det andet bagefter).

Bevares, så kan man vælge at se det som et udtryk for en sund energi – men det er slet ikke tilfældet, for spørger man min krop, vil den egentlig gerne bare have lov at ligge på sofaen og småsove. Det er en møgirriterende besættelse. Måske er den indlejret på gen-niveau (du-må-yde-før-du-kan-nyde-genet), eller måske skyldes det min vedvarende eksistentielle krise: Du skal have noget ud af tiden! Hvorfor det er bedre at bruge tiden på at male væggen orange og bygge kasser end på at læse avis, ved jeg ikke helt selv. Det er nok bare en flugt, som en psykolog kunne gøre mig mere klog på (men at bruge tid på at sidde og snakke om det (til 1000 kr i timen) har jeg slet ikke tålmodighed til, og vil åbenbart hellere bruge pengene på orange maling)

Nu fik jeg delt min uro med jer (tjek), og vil nu skynde mig videre til mit næste vigtige gøremål.