Sex er nok kommet for at blive

I forrige uge spiste jeg en træstamme. Sådan en lækker marcipan-én, med snasket fyld. Nu er sagen den, at jeg normalt aldrig spiser kager og slik, og derfor blev mit kagespiseri efterfulgt af dårlig samvittighed. ”En kage”, tænker du måske – ”hvor slemt er det lige det er?” Vil en eventuel Gud dømme mig for sådan en forbrydelse: At spise en kage, udelukkende fordi jeg havde lyst. Det tror jeg ikke. Han vil måske tænke at det var en meget primitiv handling, med manglende fokus på andet end min egen selvtilfredsstillelse, men måske vil det ikke føre mig lukt i helvede…..

Så nærmer jeg mig emnet: Den fjollede indretning af mennesket. Den indretning, der gør, at vi har lyster, der ikke slet ikke er gode for os & menneskeheden generelt.

Optimalt ville vi være bygget til at spise x stk kalorier om dagen (evt på pilleform), så vi kunne få den energi, vi har brug for, for at klare dagen og vejen. Ikke noget med at gå amok hos bageren på vej hjem fra arbejdet.  Ingen problemer med fedme/sukkersyge/overforbrug. Det er da totalt fjollet at have givet mennesket den store lyst til at indtage usunde fødevarer, når det nu slet ikke er godt for os.

Det samme med sexdriften: Bortset fra, at vi skal formere os, giver den jo slet ingen mening! Et optimalt design ville måske være, at vi som 25 årige i en tre måneders periode åbnede op, så vi kunne blive befrugtet, og det var så det! Men næ, nej – sådan er det ikke: Den starter i en tidlig alder – så tidligt, at det er uhensigtsmæssigt at få børn – og fortsætter til langt over den alder, hvor man faktisk kan formere sig. Tænk, hvor meget nemmere livet vil være uden denne fjollede trang. Som dybest set ikke har andet formål and at få stillet nogle lyster (undtagen de 2-3 gange, man faktisk prøver at få børn). Det er da en primitiv og mærkværdig feature.

Men nu er den der, sexdriften. Mere aktiv hos nogle end hos andre, men alle har den!

Og alligevel har man, siden tidernes morgen, gjort det til en synd at handle på den, undtagen under meget kontrollerede forhold. Det er altså helt OK at spise en træstamme fra bageren bare fordi man har lyst, men hvis man reagerer lige så spontant på sin sexlyst, så er den helt gal! I hvert fald hvis den på nogen måde falder ved siden af det, som er acceptabelt (red.: inden for ægteskabets rammer).

Ved gårsdagen Copenhagen Pride blev jeg gjort opmærksom på, at man i 76 lande straffer homoseksualitet – gerne med døden. Forbrydelsen er altså, at man bliver tiltrukket af en person. At man oplever en uimodståelig trang til at have sex med et andet menneske – som uheldigvis er af samme køn. Tænk, at man i sådanne lande– selvom man ved, at man risikerer dødsdom – alligevel reagerer på ens lyster. Man kan altså ikke slukke for driften, uanset hvor smart det ville være!

Og tænk på de tusindvis af parforhold, hvor Gud har sørget for at give forskellig dosis drift til de to parter.  Hvis kvinden ikke gider have sex med sin mand (eller omvendt), skal den anden gå i årevis og undertrykke lysterne. For at have sex med en anden, der gider, er jo slet ikke OK! Det straffer Gud, og det er promte. Sådan er reglerne. Denne lyst må man bestemt ikke give efter for, for den er syndig.

Jeg forstår ikke hvorfor denne fundamentale drift til stadighed bliver betragtet som en synd. Jeg forstår ikke, hvorfor man ikke kan bruge den lidt mere positivt, når den nu er der alligevel. Måske ville verden være et meget bedre og fredeligere sted, hvis alle fik tilfredsstillet deres seksuelle lyster, men det kræver nok nogle fundamentale ændringer i vores måde at opfatte sex på…..

FullSizeRender (1)